Moleneind 6 maart

De 3e trainingswedstrijd overgeslagen: plenzende regen en een stevige verkoudheid (de laatste streek van Koning Winter). Vandaag stralende voorjaarszon, dat wel, maar nog niet echt warm (6 graden) en een harde wapperwind achter op het parcours. Lekker druk bij de start en iedereen even keurig verkleed als wielrenner

Na een aantal ronden ontstond een kopgroep van 4 hardrijders en een groep van 12 achtervolgers. Gezien de kwaliteiten van beide gezelschappen  een gelopen koers. De vraag was nu of het peloton gedubbeld ging worden of niet. Vooraan werd er onbedreigd afgestopt en alles wat ontsnapte waaide op een goed moment weer terug, ik ook.

Aanzetten na elk van de 220 bochten ging goed, redelijk gereden. Gemiddelde snelheid 41,7 km/u, een stuk sneller dan vorige keren , terwijl er meer wind stond, maximum snelheid 53,5 km/u, niet meegesprint. Welnu, de eerste test van het seizoen 2011 is het fatsoenlijk uitrijden van de lastige polderomloop Hel van ’t Kruispad in Rijsbergen met de Amateurs.

06-03 TR Moleneind | Bron: www.jeroenrovers.com

Advertenties