Moleneind 13 maart

Deze keer vooraan gestart, gelijk mee in de goede ontsnapping, die na een aantal ronden wrikken ontstond. De latere winnaar bleef zeggen: “blijven proberen, dan lukt het”. Hij had dus gelijk. De gemiddelde snelheid was op dat moment 43,5 km/u. Toen er nog 3 hardrijders aansloten, bedacht ik mij dat dit toch wel out of my league was.

Uitgezakt naar het peloton om te herstellen, was niet de enige, was nodig. Daarna weer meegedraaid in de achtervolging op de overgebleven 8 koplopers. Op 12 ronden van het eind werd het peloton bijgehaald door de kopgroep. De latere winnaar ontsnapte wederom uit het peloton en een medekoploper sommeerde mij om het gat te dichten. Ik antwoorde:  “je hebt een eigen fiets”. Het wedstrijdregelement 2011 is duidelijk: “Art.15: Het is renners en rensters verboden om aan te sluiten bij een kopgroep of koploper die hen dubbelt.” 

In de laatste ronde vooraan direct na de bocht, van kop af, de sprint van het peloton aangegaan op 55×12. Een renner kwam er met gemak overheen, ging zitten en schakelde, daarna kwam er nog een renner overheen, derde van de pelotonssprint. Max 56 km/u wind tegen, gemiddelde 42,7 km/u. Zeer tevreden, 16e plek. Volgende week de BWF openingskoers in Rijsbergen.

13-03-2011 Moleneind BWF trainingswedsrijd | Bron www.jeroenrovers.com

Advertenties