Rijsbergen Oekel

Na 4 trainingswedstrijden op het snelle 1,3 km lange industrieparkoers Moleneind, stond vandaag een omloop van 3,5 km in het open buitengebied van Rijsbergen op het programma. Minder, maar krappe, bochten en lange rechte stukken buiten de bebouwde kom. Optrekken op de kant tot boven de 50 dus.

Hoewel de zon scheen, gaf de thermometer op mijn fietscomputer 12,6 graden aan. Mhm, wel korte handschoenen, maar toch maar een lange broek en lange mouwen aantrekken in de permanence: Cafe Die Twee. Met 800 meter klinkers in de omloop was ik blij dat het droog was bij de start.

Het rondebord gaf 19 af te leggen ronden (van 3,5 km) aan. Omdat deze afstand (67 km) 30% langer is, dan wat ik gewend ben, had ik mij voorgenomen om de eerste 10 ronden gewoon te blijven zitten en enkel aan te klampen. Met nog 9 ronden op het bord begon ik af en toe langs het peloton op te schuiven. Dit ging prima, goed om te weten voor de finale, die een stuk zwaarder zou zijn dan bij de 50- categorie, waar ik vorig jaar in reed. Sparen dus!

Omdat er weinig wind stond vielen er nauwelijks op te vullen gaten. Daardoor had ik in de finale voldoende energie overgehouden, om in het wiel van een ervaren amateur, op de 11 naar voren te rijden. Machtsprint op 55×11 met een maximum snelheid 61,5 km/u. De gemiddelde snelheid was 42,4 km/u. Uitslag: 17e plaats! Gezien de 60 deelnemers, zeer tevreden. Direct prijs gereden in de eerste amateurkoers.

Advertenties