Moleneind 27 maart

Omdat de 1e Bikelife Ronde van Etten-Leur wegens vergunningperikelen niet door kon gaan, stond vandaag een zogenaamde B wedstrijd op Moleneind ingepland. Hierin starten de trimmers en de amateurs samen om 12.00 uur, voor een wedstrijd van 50 kilometer. Omdat de slag op dit parkoers meestal in de eerste ronden valt, ben ik direct na de start in de aanval getrokken.

Trainingsmaat Bram was voor de gelegenheid gewapend met zijn fotocamera mee richting Breda getrokken en had zich langs het parkoers genesteld. De gemiddelde snelheid lag met 42,5 km/u te hoog om eenvoudig weg te rijden. Enkel demarages van kleine groepjes hielden kort stand. Wegkomen ging lastig worden, dus de koers stond voor mij in het teken van controleren van enkele renners en te focussen op de laatste ronden. Dat dit een risico inhield wist ik van te voren.

In de laatste ronde was het zover, voorin, vlak voor mij, raakten twee wringende renners elkaar bij de versmalling bij het ingaan van de eennalaatste bocht. Met zijn vieren is die bocht te krap met finalesnelheid. Gelukkig kon ik naar buiten sturen en mijzelf de stoep op manoevreren, geluk bij een ongeluk. Einde verhaal. Maximumsnelheid bleef dus steken op 55,2 km/u. Net zoals vorige week was het 13 graden en wederom prachtig weer.

Advertenties