Klim bij Geleen!

Snel klimmen en dalen in het noordelijkste deel van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Klimroute met 800 hoogtemeters in 55 kilometer verdeeld over 16 hellingen, die stuk voor stuk steil, maar niet hoog zijn, maximaal 50 meter. Het werden 1000+ hoogtemeters en 80 kilometer met prachtig weer! De trein van 9 uur genomen van Nijmegen naar Roermond. Bram was in Nijmegen ingestapt, ik kon op Mook-Molenhoek aansluiten. De avond tevoren al mijn spullen klaar gelegd en mijn trainingsfiets van de haak gehaald. Cassette vervangen, wiel gewisseld en ook het kettingblad. Afspuiten kon ook geen kwaad.

Vorig jaar stond op hetzelfde tijdstip dezelfde route op het programma. Dit jaar heb ik echter 7 wedstrijden op de teller, vorig jaar slechts 2. In Sittard aangekomen hebben Bram en ik eerst koffie gedronken op het centrale plein. Rond 12 uur was het tijd om naar het startpunt te rijden. Op de eerste heuvel reed ik gelijk lek. O ja, pomp vergeten, dat wordt een fietsenmaker zoeken…in Geleen…band gewisseld…ventielverlengers gekocht en banden weer op spanning. De rest van de dag ging soepel, inclusief lunch bij een hofvijver en ijs op de markt van Sittard…en natuurlijk 16 Limburgse hellingen.

Advertenties