Twan Poels Klimclassic 2011

Afgesproken op station Mook-Molenhoek om 8:47 uur, fijn als degene die het voorstelt er dan ook staat. Bij mij ging om 9:00 uur de telefoon af. O ja, geen 9:17 uur maar tien voor negen. Hoefde gelukkig alleen de Mulderskop af. De start bij Cafe het Ottertje in Ottersum lag nog 11 kilometer ver, de wind stond pal tegen met windkracht 5. Aan de bak voordat de Twan Poels Klimclassic 2011 begon.

Na inschrijving snel van start gegaan weer terug naar Milsbeek, voor de eerste helling van de dag, de Jansberg, gevolgd door de Keizerkop en de Wolfsberg. Om Groesbeek te mijden werd dit jaar de Muntberg opgenomen in de tocht, waarna de Boksheuvel, Liesenberg, Wylerberg en de Duivelsberg opdoemden.

Na 30 kilometer koffie bij de Heksendans, het was al warm: 28 graden. Direct de bidons weer vol om de zwaarste hellingen van de dag te bedwingen: Sterrenberg en Hanenberg. Via de Meerwijkselaan weer terug naar de Duivelsberg om richting Duitsland te gaan naar, de kleine klimmetjes tegen de randen van de Drullerberg en Brandenberg .

Intussen waren de Bezembarry’s achterop komen fietsen met in hun wiel een stuk of 7 toerders. Het Duitse deel werd dus in gezelschap afgewerkt. Na de Heyberg in Schottheide golfde de route door het bekken van Nutterden-Kranenburg richting Donsbruggen van waaruit de Stadtberg richting Kleve beklommen werd.

Na de hoogste punt, de Klever Berg, op 100 meter boven NAP, kwamen de Bresserberg en de Heidberg. Op kop naar Ottersum via de lange rechte Grunewaldstrasse. Bij de grens aangekomen boog de route weer Duitsland in om de Kartenspielerweg te voltooien met de laatste klim van de dag, de Freudenberg. Stukje Jansberg en weer terug via de polder naar Ottersum, waar het hele terras vol zat.

De Twan Poels Klimclassic 2011 heeft 1050 hoogtemeters op ruim 90 kilometer. Dit zijn er 200 minder dan KBN! Okerkoning. Bij de tocht van vandaag was echter geen meter vlak, de beschikbare stijging was meer verdeeld over de route. In het Duitse deel waren de hellingen vakkundig gedoseerd, zodat daar toch de helft van de hoogtemeters gemaakt is. Een onderscheidend kenmerk van deze goed georganiseerde 2 sterren NTFU tocht, welke wij met gemiddeld 25 kilometer per uur hebben gereden.

Advertenties