Wildtrappen in het Brachterwald

Na de zware wedstrijd van zondag in Chaam was het vandaag tijd om de nieuwe outfit te testen en te trainen. Omdat maandag- en dinsdagavond besteed was aan het afmaken van een nieuwe KBN toepassing, geplande lancering zomer 2011, en er natuurlijk overdag gewerkt moest worden, was bij mij de batterij nog niet helemaal opgeladen.

Met aanstaande zondag de langere 1e Ronde van de Haagpoort (80 km) op het programma, wegens het plots vervallen van de amateurs in Raamsdonksveer (65 km), was er gekozen om i.p.v. Klimburg, hellingen in de buurt van Venlo en Roermond te bestijgen. De weersvoorspelling was op zich goed, maar in mijn snelpak voelde het op weg naar station Mook-Molenhoek met 15 graden koud aan.

Bram had bij Oxyin, naast een broek en shirt, ook een windstopper besteld. Heel handig, echter geen optie voor een wedstrijd: vanavond direct arm- en beenstukken aanschaffen dus. Als ik die combineer met een thermoshirt met korte mouwen zal het waarschijnlijk opgelost zijn. Nu nog zorgen dat de witte delen ook weer wit uit de was blijven komen (snel getest met handwaspasta) en de kledingswitch is voltooid. Vinkje.

In Venlo aangekomen hebben we, na de koffie, de weg langs de spoorlijn richting Kaldenkirchen gevolgd. Zowel Venlo als Roermond liggen op een uitloper van een stelsel van Maasterrassen doorsneden door diverse beken. Het plan was om via Duitsland slingerend naar Roermond te fietsen en daar de trein terug te pakken richting Nijmegen.

De route liep via Kaldenkirchen, Tegelen, Belfeld, Bruggen en Swalmen naar Roermond door het hooggelegen Brachterwald, eens deels navobasis, nu deels autovrij natuurgebied. Net de Veluwe, maar minder grauw en stukken rustiger. Hoewel de route niet uitgestippeld was op hellingen stonden er na 58 kilometer toch pakweg 400 hoogtemeters op de teller. De binnenstad van Roermond is ook een aanrader.

Advertenties