Ronde Haagpoort

Aan het vertrek stonden ongeveer 50 starters, waarvan 25 de koers  hebben uitgereden. 1200 meter klinkers, 6 bochten, waarvan 1 van 180 graden en 6 verkeersdrempels. Met 66 ronden te gaan komt dat al snel op een totaal van 380 bochten en 380 verkeersdrempels in 2 uur tijd, dus 2 uitersten in 1 week: van extreem polder naar extreem stad.

Via Venlo naar Breda gereden, onderhoud, voor mijn eerste KNWU koers bij de Amateurs. Toch heel benieuwd. Transponder om, rugnummer op en achteraan opstellen in mijn nieuwe pak. Doordat de trein vanuit Nijmegen een half uur te laat was, toch krap. Direct na het startschot ontstond er een opstopping bij de eerste bocht. Dit leek wel een cyclocross.

Na 30 kilometer begonnen al veel renners af te stappen op dit zware klinker…, drempel… en bochtenparcours. Geen zin om in een hek te vliegen. In de bochten kwam ik duidelijk te kort, net als veel anderen. De conditie was echter goed, dus ik heb de laatste helft van de wedstrijd in mijn eentje rondjes gedraaid, de rest van de bus was na aanhaken bij een snellere groep blijkbaar uitgestapt, of achter mij verdwenen.

Hoewel niet mijn wedstrijd, was het goed om te oefenen voor de Lingetrappers tijdrit. Ook een keer 80 km uitrijden leek mij een goed plan, daarnaast is het BWF kampioenschap op de Ronde van de Kei volgende week ook een criterium met veel aanzetten, wel een stuk beter lopend trouwens. Tevreden (23e). Hoorde in ieder geval bij de 25 uitrijders. Dat is ook belangrijk. Volgens MyLaps was mijn gemiddelde snelheid 41 km/u.

Advertenties