Zwitserloot Dakrun 2011

Naast het fietsen van toertochten en het valideren van zelf ontworpen routes, staan dit jaar 7 hardloopwedstrijden op het programma. In oktober en november ga ik trainen voor de Zevenheuvelenloop op 20 november 2011, om een goede tijd neer te zetten. Daarna kan het seizoen op slot tot de eerste trainingswedstrijden rond half februari. Dit is mij goed bevallen, dus dat blijft zo.

De winters van 2008, 2009 en 2010 waren naar mijn mening te slecht voor trainingen op de weg, dus heb ik afgelopen jaar van half november tot half maart 2 tot 3 keer in de week gezwommen. Deze gok heeft goed uitgepakt: ik kon direct goed mee in de trainingswedstrijden. De fietsbasis wordt het hele jaar door bijgehouden door 100 km per week woon-werk verkeer.

De afgelopen jaren heb ik in de herfst steeds 6 tot 8 cyclocrossen gereden, maar mijn roeping ligt duidelijk niet in de modder. De zandparcoursen van de MNC crosscompetitie zijn nog wel te doen, maar bij de WBVC, tegen de grens met Vlaanderen, kom je op het terrein van echte veldrijders. Wel heb ik in 2009 met veel plezier een wekelijkse veldrijtraining gevolgd bij RTC Groenewoud. De club waar ik toen ook de voorjaars- en zomeravondcompetitie gereden heb.

Na het seizoen 2010 in de 50- categorie bij de BWF, afgesloten met een 6e plaats in het KREKO klassement en mijn eerste overwinning, is mijn focus komen te liggen op wegwedstrijden. Dit betekent ik mij tijdens het seizoen concentreer op pakweg 30 wegkoersen om daar vooruitgang te boeken. Daarom fiets ik nu in de categorie Amateurs en draai steeds beter mee.

Wel is het zo dat in het trainingsschema rekening is gehouden met het vermijden van blessures. Meekomen in het amateurpeloton vergt nu eenmaal aanpassing. Na mijn beste uitslag dit jaar, heb ik afgelopen week vooral hersteld en de Lingetrappers Tijdrit (03-06) en de Tour de Leur (05-06) laten schieten. Je kunt je energie maar een keer uitgeven. Dus kwam de Zwitserloot Dakrun in zicht, om een richttijd voor de hardloopwedstrijden deze herfst te bepalen.

Bijschrijven was geen probleem, om 12:00 uur klonk het startschot. Het was warm en benauwd. Wel leuk om een wedstrijd door je eigen woonplaats te lopen. Warming-up was eigenlijk handig geweest…. Het nadeel van hardlopen is dat je niet kunt schakelen als de cadans je niet bevalt. Mhm, aan looptechniek werken, op het lijstje…..tja…..op de fiets heb je door de snelheid een verkoelende wind…..opgelost met 5 bekertjes water.

Wat ik al wist werd bevestigd: hardlopen en wielrennen bijten elkaar niet, maar kennen nauwelijks synergie. Dat wordt trainen in oktober. Wel snel na de aankomst alweer hersteld. Conditie is herstelvermogen en dat is aanwezig. Mijn tijd op de 5 km was 21:31, goed voor 13,94 km/u gemiddeld. Een klassering halverwege het deelnemersveld. Kan beter. Straks even uitfietsen.

Advertenties