Wielerronde van Tilburg – Reeshof

Voor het eerst dit jaar een doordeweekse wedstrijd. In 2009 reed ik op woensdagen 20 wedstrijden in de voorjaars- en zomeravondcompetitie op de het clubparcours van RTC Groenewoud in Nijmegen. Deze woensdag stond eerst de Wielerronde van Tilburg – Reeshof als KNWU wedstrijd op het programma, maar afgelopen maandag werd ze als open clubwedstrijd op de kalender gezet. Nice. Afgelopen zondag niet kunnen rijden in de Tour de Leur, dus dit was een mooie doordeweekse vervanging.

Met de fiets in de trein van station Nijmegen naar Tilburg Reeshof. Beetje spits, maar niet druk, ging prima. Was toch wel benieuwd wat ik aan de start kon verwachten. Ik denk dat het grootste deel van het veld uit Junioren bestond, aangevuld met een paar Amateurs, Beloften en een enkele Eliterenner. Op dit parcours geen probleem. Het is 2200 meter lang, maar door de bochten kan het nergens op de kant gaan. Dit zou een gesloten koers worden. Lekker snelheid op doen op een prima doordeweekse zomeravond.

Bijna de start gemist doordat ik in gesprek was met een andere BWF coureur, die net zoals ik nog niet zo lang rijdt. Achteraan gestart en langzaam naar voren gereden. Op eenderde van de koers in een kopgroep beland met in totaal 6 renners, maar die was geen lang leven beschoren. Veel teams in het peloton. In de aanloop naar de eindsprint zat ik goed geplaatst, maar met nog een halve ronde te gaan, gaf de rijder voor mij er ineens de brui aan. Lekker dan….net op dat moment kwam een hele trein links van mij voorbij gedenderd…daar kom je niet zomaar tussen. Drie man waren ontsnapt, het werd sprinten voor de vierde plaats. Voor veel Junioren toch een week zakgeld. Laatste krappe bocht ging wonderwel goed en uiteindelijk als 14e gefinished. Lekker gereden. Maximum snelheid 61,2 km/u, gemiddelde snelheid 43,5 km/u en afstand 71,5 km.

Advertenties