Ronde van Lepelstraat

Op de amateurkalender van district Zuid West stond vandaag ook een KNWU wedstrijd in Oudenbosch, in de buurt dus. Daarom had ik afgelopen week gemaild met de BWF, of de koers in Lepelstraat wel doorgang zou vinden. Ik was niet de enige. Gelukkig hielden het bestuur en organisatie de poot stijf. Met het opmaken van de BWF kalender was er nog geen sprake van een KNWU wedstrijd. Beter, een gezellige dorpsronde van 1800 meter met 4 mooie goedlopende bochten en klinkers in de finishstraat. Niet om de hoek en spooronderhoud, maar wel mooi weer en vrije dagen door Pinksteren.

Aan de start stonden slechts 10 amateurrenners. Nou ja, iedereen prijs, laten we maar zeggen. Het regelmatigheidsklassement gaat voor de helft over klasseringen. De andere helft gaat over regelmaat in deelname. Zeker nu halverwege het seizoen een kwestie van motivatie, planning en fitheid. Het was kermis in Lepelstraat en het publiek kwam niet voor niets. Het tienkoppige peloton ging er voor zorgen dat er gekoerst werd. De jury had besloten om de afstand met 10 kilometer in te korten. Wel bleven de 5 premiesprints gehandhaafd.

Direct vanaf de start werd gedemarreerd. Ik was mee, de benen voelden echter niet super. Zaak om te focussen op de premiesprints en op de renner met 3 punten achterstand in het BWF amateurklassement. Een uitgelezen kans om rechtstreeks te duelleren met deze rappe man. De eerste premiesprint lukte het me niet, geen nood, er was premie voor de eerste 3. Daarna heb ik door de jacht op de koplopers niet deelgenomen aan de 2e premiesprint.

In de 3e premiesprint was ik de snelste van de achtervolgers, premie nummer 2. Zo’n sprint kost kracht dus toen er 3 groepen ontstonden zat ik in de laatste. Met weinig deelnemers moest iedereen aan de bak. Status: 8 kikkers in de kruiwagen en 2 weg. Een van de rouleurs greep voor de 4e premiesprint zijn kans door halverwege de ronde van achteruit te demarreren. Ik kwam op dat moment van kop, maar kon met een jump aanpikken, zonder dat hij het in de gaten had. Hij trok dus door terwijl ik in zijn wiel zat. Tja, opschakelen en 10 meter voor de streep nog een jump. Geen schoonheidsprijs, wel premie.

Leuk dat premiejagen, maar de anderen gingen aan de boom rammelen. Een derde renner slaagde erin om aan te sluiten bij de 2 koplopers. De 5e premiesprint was voor de eerste 5 renners, 3 weg, ik kwam als 4e over de streep. Tijd om te drinken. Bril zat vol zout dus die kon af, was goed gaar. De rappe man op 3 punten achterstand in het klassement had dit goed in de gaten. Hij trok flink door. Ja, dat hoort erbij, voortaan mijn bril ophouden, kon ternauwernood aanpikken. Iedereen vond het mooi geweest nu en draaide keurig met korte beurten de koers uit.

In de laatste ronde sprong een coureur weg, podiumplaatsen waren al vergeven. Ik ging er i.g.g. niet achteraan. Ik wilde een laatste krachtmeting in de eindsprint. Als eerste de bocht door….de klinkers op….schakelen en aanzetten van kop af….link, met een sprinter in je wiel….accelereren met die hap….zitten opschakelen en kijken….had hem uit het wiel gereden….het was nog niet gedaan….nog een keer staan dan maar….ik zag dat hij op stoom kwam….laatste keer aanzetten….net gered! Tevreden, een punt uitgelopen i.p.v ingeleverd. Wel nogal resultaatgericht gereden.

Advertenties