Gerrie Knetemann Classic 2011

Volgende week de laatste wedstrijd voor het BWF Amateurklassement. De eerste drukke week in treinen en op ’s lands wegen. Eikels op je hoofd en windvlagen tussen de wielen. Dit weekend geen wedstrijd, maar een classic. Een toertocht op de openbare weg met tijdmeting en een wielrenner als naamgever. Vroeg opgestaan om samen met B. in het Olympisch Stadion te starten bij de Gerrie Knetemann Classic. De 110 km lange route voerde door het Groene Hart en over het Kopje van Bloemendaal.

Met een gemiddelde van 27 km/u (gebaseerd op zuivere rijtijd) eindigden we op 60% van het 1000-koppige deelnemersveld bij de 110km. Naast de totaaltijd werd ook de beklimming van het Kopje van Bloemendaal (309 KBN ~ Heyberg) gemeten. Waar B. en ik in de vlakke winderige polder toch wat ontheemd rond reden, waren de klimtijden van 56 en 34 seconden goed voor plaats 342 en plaats 7. Stiekem getraind? De organisatie van de tocht perfect, de route verre van.

Uitslag Korte Kneetklim en persoonlijke filmfragmenten

Advertenties