Tilburg Pijnenburg 25 september

Op de kalender stond origineel een Amateurkoers in Wernhout met de start om 12:00 uur. Met uitvallend treinverkeer tussen Nijmegen en Oss, uiteindelijk uitgeweken naar de BWF wedstrijd op het 2200 meter lange parcours van TWC Pijnenburg, 3e keer dit jaar. Reistijd Nijmegen – Tilburg Reeshof en terug…..2 x 2:15 uur. Ondertussen kun je driekwart WK rijden. Het doel van vandaag is daarom simpelweg een wedstrijd rijden (nummer 28). Op zaterdagavond wederom een nieuwe route (TR24/7 Constant Weerstand) naar tevredenheid getest, niet de ideale training op een avond voor de wedstrijd, maar goed.

Een bescheiden deelnemersveld van 24 50-minners aan de start. Omdat er langs deze ronde altijd wind staat is wegrijden niet evident. Hoewel mijn benen tamelijk traag aanvoelen, poog ik toch een paar keer weg te rijden. Het nadeel is dat ik weinig renners ken en zij mij ook niet. Lastig. De kans dat het peloton breekt in deze wedstrijd is zowiezo klein. Meerijden is gemakkelijk, op kop is het zwaarder dan je denkt. Het weer blijft met +25 graden werkelijk prachtig, maar ook warm. Met dit koersbeeld is het zaak uit te kijken naar de goede ontsnapping. Zelf kom ik bij het opvoeren van de snelheid regelmatig alleen los, tja, niet handig.

Na een half uur schermutselen splitsen zich uiteindelijk 5 renners af van het peloton. De voorsprong loopt snel op en de samenwerking in de achtervolging is ver te zoeken. Als het eenmaal draait, gaat de voorsprong van het vijftal gestaag naar beneden. Met een laatste lange kopbeurt komt de kopgroep op grijpafstand. Als ik het nu dichtrijd, zullen anderen zeker springen. Het gevolg was dat de kopgroep tot aan de finish eenvoudig uit de greep van het peloton wist te blijven. In de sprint voor de 6e plaats, gaf ik mezelf door de zeer krappe laatste bocht, weinig kans. Het viel mee: 9e. Maximum 58,7 km/u, gemiddeld 41,0 km/u. Treinhangen blijft een killer.

Advertenties