Nedereindse Berg 9 maart

Met tien centimeter sneeuw en een vriesweek in aantocht lijkt het mij verstandiger de laatste trainingsrit in Oss op zondag te vervangen door de zaterdagkoers op de Nedereindse Berg in Nieuwegein. Nooit gedacht dat ik vijf graden en urenlange regen als ‘beter weer’ zou beschouwen. Weer wat geleerd. De afgelopen week was een heuse tractatie met een aantal dagen van vijftien graden. Prima trainen dus met een klimkracht van 17 BEL. Bram had zijn fiets van stal gehaald en draaide een aantal dagen mee.

Stipt om een uur staan 13 renners klaar om aan de slag te gaan in waterwereld. Alle klassen rijden vandaag samen. Direct in de tweede ronde plaatste ik een tempoversnelling, kwam even los en werd bijgehaald. Na een latere trekstoot brak de groep in twee stukken met zes man in het voorste deel. Een coureur viel al vrij snel af, waardoor we met een vijftal, elkaar aanvallend, na een half uur de andere groep weer achterop reden. Ook ik heb het drie ronden lang alleen geprobeerd.

Niet lang na de aansluiting reden we weer met zes man voorop. In de finale plaatste ik een uitval, waarna de latere winnaar overstak. Even wachten en vol gas tegen de wind in om het verschil te maken. Goed samenwerkend kregen we 400 meter voorsprong. Na het afsprinten van de B’s probeerde een renner de jump te maken en kwam dichterbij. Een gezamenlijke tempoversnelling resulteerde in een sprint met twee. Zonder risico naast elkaar gestart was hij duidelijk de snelste na 50 kilometer kleumen.

Advertenties