Nedereindse Berg 6 september

Herfst op de Berg geeft een buitje, vooraf, maar een ruim peloton A en B renners aan het vertrek. De aanwezige C renners starten apart. Trainingsmaat Bram van Rens rijdt hier mee, ook bovenlangs buitenom. De temperatuur is aangenaam en er staat weinig wind. Aanvallen zijn er nauwelijks, het tempo wordt grotendeels bepaald door een zeskoppige schaatselectie, die de club bij elkaar houdt. Omdat dit mijn eerste wedstrijd in acht weken is, lijkt het mij verstandig het aantal uitlooppogingen te beperken tot drie à vier. Zeker wanneer ik bij de laatste direct in de kraag wordt gevat door vier fietsende schaatsers. Tja, die zijn zo gretig, dat ze zelfs achter elkaar aan jagen. In de laatste ronden houden ze het tempo strak, zodat de aanloop naar de sprint vlekkeloos verloopt. Vanuit de zesde positie probeer ik in de laatste bocht buitenom te komen, maar stuit op de aantrekker die afzwaait. Direct binnendoor steken is onverantwoordelijk, behalve als je heel snel en stuurvast bent. Dat ben ik niet, desondanks eindig ik als zesde met een gemiddelde snelheid van 40,7 km/u.

BEELDEN

Beeld door Bram van Rens

Advertenties