Nedereindse Berg 11 oktober

Na een zonnig begin in Nijmegen, zien Bram en ik de top van de Nedereindse Berg gehuld in een sluier van donkere wolken. Droog gaat het niet meer worden voorlopig. Logischerwijs is het peloton aan de startlijn een stuk kleiner. Na de vallende bladeren is het seizoen traditioneel ten einde, dat van de braderieën en jaarmarkten welteverstaan. Een klassiek voorbeeld van breedtesport is dat je op de Berg het hele jaar door terecht kunt. Vivaldi is er niks bij.

Achteraan gestart wordt er na een rustige eerste ronde flink doorgetrokken op het doorweekte parcours. Het peloton slaat bijna direct in stukken. Gelukkig weet ik groepje voor groepje bij de twee koplopers te komen en maak me op voor een partij wielhouden. Vrij snel zijn de achtervolgers uit zicht. Omdat een medekoploper zijn voorwiel voelt zwabberen, wisselt hij dit voor de zekerheid in en sluit weer aan. Hierdoor kunnen we na een uur met drie de laatste ronde in, waarin ik op de klim een aanval pareer, maar alsnog een wiel tekort kom in de sprint. Tweede plaats bij de A’s met 41 km/u. Bram sluit netjes af met een derde plaats in de C categorie.

Advertenties