Nedereindse Berg 18 oktober

Aan het begin van herfstvakantie is de zomer weer helemaal terug op de berg. Al zes maanden lang bedraagt de middagtemperatuur meer dan twintig graden. Het lijkt of de koele slechte dagen doordeweeks zijn gepland door de geo-engineers. Logisch, een zonnig weekend ondersteunt de economie. Zelf rijd ik toch liever wedstrijden met een temperatuur tussen de tien en twintig graden. Het peloton is een stuk kleiner en bedraagt twee dozijn renners in de A en B categorie. Feest voor trainingsmaat Bram, hij mag aan de bak bij de B’s. Naast een zon aan de hemel, staat er bijhoorlijk wat wind. Driemaal doe ik een alleenstaande uitlooppoging tegen de Nedereindse Berg, voordat ik in het peloton de onvermijdelijke aanval afwacht van het duo hardrijders uit de gelederen. Ze rijden gemakkelijk weg en nemen snel driehonderd meter voorsprong. Staand op de pedalen slaag ik er bijna in het gat te dichten en kom net te kort om aan te sluiten. De derde man schiet uit mijn wiel en maakt de aansluiting wel. Door deze tempoversnelling is het peloton in twee delen gebroken en zelf heb ik de motor opgeblazen. In de voorste groep rijd ik de koers wel rustig uit en sprint op 55×12 naar een zesde plaats.

BEELDEN

Advertenties