Nedereindse Berg 26 oktober

De wintertijd is weer aangebroken op het noordelijk halfrond. Eerder licht, vroeger donker. Op naar de Nedereindse Berg, offseason, onroad. Samen met trainingsmaat Bram heb ik een aantal Nachtslot trainingen kunnen doen tussen de afgevallen bladeren. De meesten zaten al braaf in de opgestelde bladkooien. Net als dat van de Tour is het schema van de trainingsritten in Oss ook reeds bekend. De benodigde vergunning blijkt al rond te zijn.

Speciale fietstestdag vandaag op de Berg. Als resultaat een uitstekend peloton van vijftig A&B coureurs. Nadat in de eerste ronde een voorpost is weggereden, grijp ik mijn kans en steek alleen over. Een ronde ‘benedenlangs’ later maak ik de aansluiting. Zoals verwacht komt later de groep met de sterkste renners overgestoken. Met zeven man rijden we al vrij snel het peloton weer achterop. Na enkele schermutselingen besluiten twee orinele koplopers het hazenpad te kiezen.

Op een meter of twintig zet ik de achtervolging in, maar kom net tekort om aan te pikken. Wel minder dan de vorige keer, dus blijven trainen, ook al blaas je de motor finaal op. Geeft niks, kom ik voor. In de achtervolging lijken we op een moment bijna terug te komen, maar uiteindelijk is het draaien tot de laatste ronde. Na het dichtrijden van slotaanvallen komt mijn sprint niet meer van de grond. Toch eindig ik op de vierde plaats met 40,9 km/u.

Advertenties