Nedereindse Berg 8 november

Wind, bladerloze bomen, maar een prachtige zon op de Berg. De A’s, B’s en C’s rijden ditmaal apart, in totaal zo’n drie dozijn renners. Bram en ik zijn voorzien van zelf gefabriceerde overschoenen, thermo kniekousen, kosten 1,49 euro. Werkt als een trein voor een vijftiende van de wielerspecifieke prijs. Niet doorvertellen. Kwestie van sectormarketing. Direct ga ik benedenlangs in de achtervolging op de vroege uitloper. De vlucht houdt echter geen stand, daarom participeer ik in een volgende met vier. Deze duurt langer, maar het peloton weet alsnog aan te sluiten. De beslissende ontsnapping van vier, later drie renners, mis ik. Met drie andere coureurs wordt wel de uitvaller uit de kopgroep opgepikt. Met zijn vijven beginnen we in te lopen op de koplopers, maar rijden ons feitelijk stuk, zodat het gat weer groter wordt. De tegenwind op de vierde parcourszijde is meer dan fors. In de sprint voor de vierde plaats rijden we de laatste groep A’s weer achterop. Ik zet te laat aan en wordt vijfde na een dynamische koers in de wintercompetitie.

BEELDEN

Beeld door Bram van Rens

Advertenties