Parcours Zielhorst

Net als op de Nedereindse Berg wordt op het parcours van WV Eemland in Amersfoort elke zaterdagmiddag een wedstrijd verreden. Ook hier start men in principe met een A, B en C-klasse. Trainingsmaat Bram, die normaal start bij de C’s, valt met zijn neus in de boter, want de C-klasse rijdt niet en de A en B starten samen. Dat is een beetje te veel van het goede, maar hij kan wel alsnog mooi een uur verkeersvrij wielrennen. De wind is grotendeels afwezig en de regen maakt plaats voor de zon. Tot een echte kopgroep komt het niet en het is vooral hollen en stilstaan, zeker na de tussensprints waarvan ik er een met een premie weet af te sluiten. In de finale gok ik verkeerd door mee te gaan met een tegenaanvaller, die stilvalt en ook nog eens expres (?) hindert in de sprint.

Advertenties